Siobhán On november - 22 - 2012

Op www.plaatjeszoeker.nl informeren wij u graag over het laatste visuele nieuws. Visueel is een breed begrip en heeft in principe alles te maken met wat wij kunnen zien. Wij richten ons op visueel in combinatie met foto’s en alle technieken die daarbij komen kijken.

De fotografie heeft de laatste jaren ontzettend veel ontwikkelingen doorgemaakt. In de eerste instantie was het alleen mogelijk om zwart-wit foto’s te maken. Al snel kwam hier verandering in en waren we in staat om een moment ook in kleur vast te leggen. Deze techniek werd steeds verder ontwikkeld en tegenwoordig is de kwaliteit van de foto’s die we maken vergelijkbaar met professionele fotografen.

Door de verbeterde technieken bezit iedereen tegenwoordig een camera of een gadget dat een camera bezit. Met name de camera’s op smartphones worden intensief gebruikt. De eerste camera’s in smartphones waren van slechte kwaliteit en je kon de pixels dan ook tellen. Tegenwoordig is de kwaliteit van de foto’s die gemaakt zijn met smartphones te vergelijken met foto’s die gemaakt zijn door topfotografen.

Naast de verbeterde technieken voor het maken van foto’s zijn ook de doeleinden voor foto’s veranderd. Vroeger liet men een foto afdrukken en deze werd dan in een fotoboek geplakt. Deze fotoboeken stonden vol met herinneringen en door de jaren heen kon men de levenslijn van een bepaalde familie of van een gezin zien.

foto-albumMet de komst van digitale fotografie zijn fotoalbums naar de achtergrond verdwenen. Immers er zijn tegenwoordig veel meer alternatieven dan een fotoalbum. Zo kun je tegenwoordig een foto album kant en klaar laten drukken. Vaak kun je het fotoalbum zelf vormgeven maar zijn er ook standaard samples die je zelf kunt opvullen met je persoonlijke foto’s. Tegelijkertijd kun je er ook voor kiezen om je foto op een bepaald materiaal te laten drukken. Zo kun je bijvoorbeeld op www.hema.nl/foto ervoor kiezen om je favoriete foto op een tas te laten drukken. Maar er zijn ook andere mogelijkheden, zo is drukken van uw foto op plexiglas erg populair en ook uw foto op aluminium is een veelgebruikte techniek tegenwoordig. Op internet vindt u de beste aanbieders en de talloze mogelijkheden.

Leave a Reply