Siobhán On april - 3 - 2012

We hebben het er al eerder over gehad dat het niet altijd eenvoudig is om een plaatje te vinden van dat wat je zoekt. Vaak wil je dat het plaatje dat je gebruikt ook bij andere mensen hetzelfde gevoel of dezelfde gedachte oproept als dat het bij jou doet. Dit kan eenvoudig zijn als het bijvoorbeeld gaat over een zonsondergang, maar ook over iets concreets als een meubelstuk. Gevoelens en sfeerafbeeldingen zijn daarentegen een stuk lastiger te vinden en te gebruiken.

Vandaag gaan we echter in op de concrete plaatjes en foto’s, namelijk de foto’s van meubels. Wanneer je denkt aan een nieuwe wooninrichting kun je met behulp van goede meubelfoto’s een moodboard maken. Een moodboard is vaak erg handig omdat je zo, zonder lappen tekst, met afbeeldingen en kleur je ideeën en gedachtes kunt tonen. Daar waar we eerder al zeiden dat gedachtes lastig over te brengen zijn geldt dit bij een moodboard minder. Dit omdat hier vooral kleur, afbeeldingen en enkele kreten geplaatst worden.

Daarnaast kunnen foto’s van meubels jouzelf, maar ook andere mensen inspireren. Ook zijn er mensen die zo trots zijn op hun wooninrichting dat ze deze juist aan iedereen willen zien. Nieuw is dit niet, al jaren vind je in woonmagazines, maar vroeger ook in bladen zoals de Tina en dergelijke het bekende ‘binnen kijken’ artikel. Hiermee ontstond bij veel mensen nieuwe inspiratie en kregen mensen de kriebels om weer eens iets nieuws te proberen.

Ook de meidensite Girlscene.nl is terug met de ‘show je kamer…’ rubriek. Deze rubriek is een tijdje weggeweest, maar de vragen om het terug te brengen bleven maar komen en daarom kom de terugkeer van deze populaire rubriek niet lang meer uitblijven. Bij de ‘show je kamer…’ kamers wordt alles gefotografeerd van het bed, tot de kledingkast en de ladekasten, tot de computer, de boeken en films en andere kleine accessoires zoals tassen, sierraden, knuffels en make-up.

De andere meiden, bezoekers van de site kunnen hierop reageren en delen hun mening over wat er leuk is, wat er anders zou kunnen, wat ze zelf ook hebben enzovoort.

Je kamer delen en anderen inspireren is dus helemaal in. Help andere mensen met inspiratie door zelf ook wat plaatjes online te zetten, bijvoorbeeld van je authentieke ladekast, van je king-size bed, van je accessoires of gewoon van dat wat jij wilt delen.

Bron: www.girlscene.nl

Leave a Reply